Adatmentés

Home / Adatmentés

Adatmentés – Adatvisszaállítás

Minden olyan esetre, ha látszólag vesztésre állna az adataival szemben
Logikai hiba illetve kisebb fizikai hiba esetén az adathordozó használható, bontás nélkül adatmentéssel megmenthető. Komolyabb fizikai hiba esetén az adathordozót bontani kell, valamilyen hardveres javítást kell végezni és csak ezután lehet rátérni az adatmentésre.

Az adatmentés mikéntjéről fázisairól és különböző eseteiről részletesen itt olvashat!

Adatmentés adatvisszaállítás logikai hiba vagy kisebb fizikai hiba eseténadatmentés meghibásodott adathordozóról

Az adathordozó adatmentése lényegesen egyszerűbb és kevesebbe kerül.
Ennek jelei merevlemez esetén: a számítógép kiírja, hogy nem talál operációs rendszert, az operációs rendszer nem indul, vagy elindul de folyamatosan újraindul. A számítógép BIOS-a jelzi, hogy a merevlemez hibás.
Pendrive esetén a számítógép felismeri az eszközt, de nem tud róla adatokat olvasni.
Ezekben az esetekben általában elérhető a közel 100%-os mentési arány.

Adatmentés, adatvisszaállítás Komoly fizikai hiba esetén

Először el kell hárítani a hibát, majd rá lehet térni az adatmentésre. Ilyen esetekben az adatmentés költsége több százezer forint is lehet.
Jelek merevlemez esetén: nincs furcsa hang, de a BIOS nem ismeri fel a lemezt, nem pörög föl. A HDD furcsa, kattogó hangokat hallat.
Pendrive vagy memória kártya esetén a számítógép nem ismeri fel az eszközt.
Ezekben az esetekben általában részleges adatmentés végezhető, szerencsés esetben olyan file-ok fognak hiányozni, amiknek nincs tényleges értéke (pl. a Windows részei).

Adatmentés törlés, formázás utáni

Ha véletlen töröltünk egy olyan fájlt amit nem szerettünk volna és szeretnénk vissza állítani nem kell megijedni. Csupán annyit kell tennünk hogy azonnal lecsatlakoztatjuk az adathordozót és eljuttatjuk azt egy hozzáértő szakemberhez. Fontos hogy ne hajtsunk végre további feladatokat mert minden perccel csökkenhet az esélye a sikeres adatmentésnek.

Formázás esetén szintén elvégezhető még sikeres adatmentés ugyanis amíg nem kezdjük el újra írni az adathordozót az előző adatok vissza nyerhetőek. Ezért fontos itt is mint minden esetben hogy időben szakemberhez forduljunk.

Adatmentés pendrive, memória kártyáról

Előfordul hogy amikor a pedrivot csatlakoztatjuk, a pc formázást kér és nem enged mást csinálni, ilyen esetekben az eszköz nem működik megfelelően. Fontos hogy ilyenkor ne formázzuk le, hanem minél hamarabb vigyük el egy szakértőhöz. Ennél a hibánál az adatmentés nagy eséllyel sikeresen végrehajtható.

Ha az eszközt nem érzékeli a számítógép akkor beszélhetünk meghajtó hibáról, amennyiben fontosak a tárolt adatok ne formázzuk le, bízzuk egy adatmentő csapatra. Amennyiben ezeket szem előtt tartjuk sikeres lehet az adatmentés.

Figyelem

1. Adatmentés esetén a hiba komolyságának felmérését érdemes szakemberre bízni, mert sokszor a komoly fizikai hiba esetén is kiderülhet, hogy bontás nélkül is végrehajtható sikeres adatmentés.
2. Abban az esetben, ha Ön nem jártas az adatmentés praktikákban, úgy csak akkor kísérletezzen a hibás adathordozóval, ha az adatok nem értékesek. Nem megfelelő beavatkozással további adatvesztést érhet el, illetve egy kis fizikai hibával, könnyen menthető eszközből komoly hiba és drága adatmentés lehet, mire szakemberhez jut vele.

 

Adatmentés Költségei

 • Egyszerű esetben 1TB és az alatti merevlemezek esetén 11.500Ft (bruttó) a mentés várható költsége
 • Egyszerű esetben 1TB fölötti merevlemezek esetén 18.000Ft a mentés várható költsége
 • Egyszerű esetben 16GB és az alatti pendriveok, valamint memória kártyák esetén a 7.000Ft a mentés költsége
 • Egyszerű esetben 16GB fölötti pendriveok valamint, memória kártyák esetén a 10.000Ft a mentés költsége
 • Bevizsgálási díj nincs és kizárólag sikeresnek ítélt mentés esetén kell fizetni
 • Bontással menthető eszközök, SSD-k valamint RAID kötetek esetén árajánlatot adunk, mielőtt a mentésbe belekezdenénk.

Adatmentés – adathordozó váltás eseténadatmentés média csere esetén

Abban az esetben, ha nagyobb vagy gyorsabb adathordozót szeretne, és nem szeretné a meglévő rendszerét újra felépíteni.

Ilyenkor egy egyszerű adatmentés eljárással letükrözzük az eredeti adathordozót, majd felmásoljuk az új SSD-re vagy HDD-re.

Váltás ugyanakkora vagy nagyobb merevlemezre

Az adatait áttükrözzük, a merevlemez méretét kiterjesztjük (akár több partíció esetén is), a régi lemezt visszaadjuk, akár egy külső tárolóba is beépíthetjük, hogy később azt is használni tudja. Ez a módszer működik bármilyen Windows operációs rendszerrel.

Váltás SSD-re

Ebben az esetben kicsit trükkösebb a helyzet, mert a legtöbb esetben az SSD kisebb tároló kapacitású, mint a merevlemez amit cserélni kell. Természetesen ez is megoldható, de általában előbb archiválni kell a régi HDD-ről. Miután az adat optimalizáció megtörtént, a rendszer átmásolása itt is működik, végül az ügyfél egy sokkal gyorsabb rendszerrel fog rendelkezni, azzal a kitétellel, hogy a nagy file-okat külső tárolón kell majd tárolnia (általában filmek). További érveinket és ajánlatainkat itt olvashatja.

Költségek

 • Váltás nagyobb HDD-re, tükrözés, teszt: 10.000Ft (bruttó), + a kiválasztott merevlemez
 • Váltás SSD-re, adat optimalizálás, tükrözés, teszt: 15000Ft + a kiválasztott SSD
 • A fenti árak az egyszerű tükrözésre vonatkoznak, nem tartalmaznak egyéb szoftverek telepítését, vírusirtást
 • Egyéni igények teljesítése egyéni megállapodás mellett!

Figyelem!

 • Telepítési igény esetén: csak jogtiszta szoftvert telepítünk.
 • Nem telepítünk nem jogtiszta operációs rendszert, irodai csomagot, feltört, crackelt programot, stb, a fenti ajánlatunk az Ön meglévő rendszerének másolására vonatkozik

Adatvédelem

Amennyiben fontosak az adatai és meg akarja védeni azokat.

milyen esetekben lehet szükség adatmentésre

Milyen esetekben lehet rá szükség?

Például, ha elveszti vagy ellopják a készülékét. Van arra lehetőség, hogy az adathordozón lévő adatok értelmezhetetlenek legyenek, még egy adatmentő szakember számára is. Amennyiben ilyen szolgáltatásra lenne szüksége, egyeztessen kollégáinkkal a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek egyikén.

Adatbiztonság

Abban az esetben, ha a fontos adatait szeretné több helyen tárolni, ezt központosítani és kettő vagy több készülék közötti szinkronizációt folyamatossá tenni, így Önnek nem kell állandóan fejben tartani, hogy mit hova mentett, és mikor aktualizálta azt.

Van jobb ötletünk, mint a cloud,

mert a cloud nem az Ön tulajdona. Sokan ezért is bizalmatlanok a cloud vagy az ingyenes ftp szolgáltatásokkal kapcsolatban, és igazuk lehet, hiszen bármi megtörténhet egy olyan eszközzel, ami nem az Öné, és eközben nincs lehetősége arra, hogy kontrollálja az eseményeket.

Linkek

notebook szerviz | monitor szerviz | Samsung szerviz