Adatmentés

Home / Adatmentés

Adatmentés professzionális adatmentő kártyával. Ingyenes bevizsgálás, az ügyfélnek fizetnie csak sikeres adatmentés esetén kell!

 

Adatmentés Budapest IV. és XV. kerületének határán, Káposztásmegyer szomszédságában!

Idekattintva tekintse meg a térképen!

Szakszerűen – bevizsgálási díj nélkül!

 

Minden olyan esetre, ha látszólag vesztésre állna az adataival szemben.

Logikai hiba illetve kisebb fizikai hiba esetén az adathordozó használható, bontás nélkül adatmentéssel megmenthető. Komolyabb fizikai hiba esetén az adathordozót bontani kell, valamilyen hardveres javítást kell végezni és csak ezután lehet rátérni az adatmentésre. Az adatmentés mikéntjéről fázisairól és különböző eseteiről részletesen itt olvashat!

Adatmentés, adat visszaállítás logikai hiba vagy kisebb fizikai hiba esetén.adatmentés meghibásodott adathordozóról

Az adathordozó adatmentése lényegesen egyszerűbb és kevesebbe kerül.
Ennek jelei merevlemez esetén: a számítógép kiírja, hogy nem talál operációs rendszert, az operációs rendszer nem indul, vagy elindul de folyamatosan újraindul. A számítógép BIOS-a jelzi, hogy a merevlemez hibás.
Pendrive esetén a számítógép felismeri az eszközt, de nem tud róla adatokat olvasni.
Ezekben az esetekben általában elérhető a közel 100%-os mentési arány.

Adatmentés, adat visszaállítás komoly fizikai hiba esetén.

Először el kell hárítani a hibát, majd rá lehet térni az adatmentésre. Ilyen esetekben az adatmentés költsége több százezer forint is lehet.
Jelek merevlemez esetén: nincs furcsa hang, de a BIOS nem ismeri fel a lemezt, nem pörög föl. A HDD furcsa, kattogó hangokat hallat.
Pendrive vagy memória kártya esetén a számítógép nem ismeri fel az eszközt.
Ezekben az esetekben általában részleges adatmentés végezhető, szerencsés esetben olyan file-ok fognak hiányozni, amiknek nincs tényleges értéke (pl. a Windows részei).

Adatmentés, adat visszaállítás törlés, formázás után.

Ha véletlen töröltünk egy olyan fájlt amit nem szerettünk volna és szeretnénk visszaállítani, nem kell megijedni. Csupán annyit kell tennünk hogy azonnal lecsatlakoztatjuk az adathordozót és eljuttatjuk azt egy hozzáértő szakemberhez. Fontos hogy ne hajtsunk végre további feladatokat, mert minden beavatkozással csökkenhet az esélye a sikeres adatmentésnek.

Formázás esetén szintén elvégezhető még sikeres adatmentés ugyanis amíg nem kezdjük el újra írni az adathordozót az előző adatok visszanyerhetőek. Ezért fontos itt is mint minden esetben hogy időben szakemberhez forduljunk.

Adatmentés, adat visszaállítás pendrive-ról, memória kártyáról.

Előfordul hogy amikor a pendrive-t csatlakoztatjuk, a PC formázást kér és nem enged mást csinálni, ilyen esetekben az eszköz nem működik megfelelően. Fontos hogy ilyenkor ne formázzuk le, hanem minél hamarabb vigyük el egy szakértőhöz. Ennél a hibánál az adatmentés nagy eséllyel sikeresen végrehajtható.

Ha az eszközt nem érzékeli a számítógép akkor beszélhetünk meghajtó hibáról, amennyiben fontosak a tárolt adatok ne formázzuk le, bízzuk egy adatmentő csapatra. Amennyiben ezeket szem előtt tartjuk sikeres lehet az adatmentés.

Figyelem!

1. Adatmentés esetén a hiba komolyságának felmérését érdemes szakemberre bízni, mert sokszor még a komolyabb fizikai hiba esetén is kiderülhet, hogy bontás nélkül végrehajtható sikeres adatmentés.
2. Abban az esetben, ha Ön nem jártas az adatmentés praktikákban, úgy csak akkor kísérletezzen a hibás adathordozóval, ha az adatok nem értékesek. Nem megfelelő beavatkozással további adatvesztést érhet el, illetve egy kis fizikai hibával, könnyen menthető eszközből komoly hiba és drága adatmentés lehet, mire szakemberhez jut vele.

 

Adatmentés költségei (bruttó árak):

 • Egyszerű esetben 1TB és az alatti merevlemezek esetén 11.500 ft a mentés várható költsége
 • Egyszerű esetben 1TB fölötti merevlemezek esetén 18.000 ft a mentés várható költsége
 • Bonyolult esetben (fimware hiba, sok bad sector, hibás fej, rossz fizikai állapot) mérettől függetlenül a várható költség 40-200.000 ft. A mentés folyamatát ilyenkor csak előzetes egyeztetés után kezdjük meg.
 • Egyszerű esetben 16GB és az alatti pendrive-ok, valamint memória kártyák esetén a 7.000 ft a mentés költsége
 • Egyszerű esetben 16GB fölötti pendrive-ok valamint, memória kártyák esetén a 10.000 ft a mentés költsége
 • Bevizsgálási díj nincs és kizárólag sikeresnek ítélt mentés esetén kell fizetni
 • Bontással menthető eszközök, SSD-k valamint RAID kötetek esetén a mentési procedúra megkezdése előtt árajánlatot adunk ki.

Adatmentés – adathordozó váltás esetén.adatmentés média csere esetén

Abban az esetben, ha nagyobb vagy gyorsabb adathordozót szeretne, és nem szeretné a meglévő rendszerét újra felépíteni.

Ilyenkor egy egyszerű adatmentés eljárással letükrözzük az eredeti adathordozót, majd felmásoljuk az új SSD-re vagy HDD-re.

Váltás ugyanakkora vagy nagyobb merevlemezre.

Az adatait áttükrözzük, a merevlemez méretét kiterjesztjük (akár több partíció esetén is), a régi lemezt visszaadjuk, akár egy külső tárolóba is beépíthetjük, hogy később azt is használni tudja. Ez a módszer működik bármilyen Windows operációs rendszerrel.

Váltás SSD-re.

Ebben az esetben kicsit trükkösebb a helyzet, mert a legtöbb esetben az SSD kisebb tároló kapacitású, mint a merevlemez amit cserélni kell. Természetesen ez is megoldható, de általában előbb archiválni kell a régi HDD-ről. Miután az adat optimalizáció megtörtént, a rendszer átmásolása itt is működik, végül az ügyfél egy sokkal gyorsabb rendszerrel fog rendelkezni, azzal a kitétellel, hogy a nagy file-okat külső tárolón kell majd tárolnia (általában filmek). További érveinket és ajánlatainkat itt olvashatja.

Költségek (bruttó árak):

 • Váltás nagyobb HDD-re, tükrözés, teszt: 10.000 ft + a kiválasztott merevlemez ára
 • Váltás SSD-re, adat optimalizálás, tükrözés, teszt: 15000 ft + a kiválasztott SSD ára
 • A fenti árak az egyszerű tükrözésre vonatkoznak, nem tartalmazzák új szoftverek telepítését, vírusirtást
 • Speciális megbízói igények teljesítését egyedi megállapodás szerint vállaljuk!

Figyelem!

 • Telepítési igény esetén: csak jogtiszta szoftvert telepítünk.
 • Nem telepítünk nem jogtiszta operációs rendszert, irodai csomagot, feltört, crackelt programot, stb, a fenti ajánlatunk az Ön meglévő rendszerének másolására vonatkozik

Adatvédelem!

Amennyiben fontosak az adatai és meg akarja védeni azokat.

milyen esetekben lehet szükség adatmentésre

Milyen esetekben lehet rá szükség?

Például, ha elveszti vagy ellopják a készülékét. Van arra lehetőség, hogy az adathordozón lévő adatok értelmezhetetlenek legyenek, még egy adatmentő szakember számára is. Amennyiben ilyen szolgáltatásra lenne szüksége, egyeztessen kollégáinkkal a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek egyikén.

Adatbiztonság.

Abban az esetben, ha a fontos adatait szeretné több helyen tárolni, ezt központosítani és kettő vagy több készülék közötti szinkronizációt folyamatossá tenni, így Önnek nem kell állandóan fejben tartani, hogy mit hova mentett, és mikor aktualizálta azt.

Van jobb ötletünk, mint a cloud.

Mert a cloud nem az Ön tulajdona. Sokan ezért is bizalmatlanok a cloud vagy az ingyenes ftp szolgáltatásokkal kapcsolatban, és igazuk lehet, hiszen bármi megtörténhet egy olyan eszközzel, ami nem az Öné, és eközben nincs lehetősége arra, hogy kontrollálja az eseményeket.

Ajánlott linkek: tablet szerviz, notebook szerviz, adatmentés