MACBOOK szerviz

Home / MACBOOK szerviz

MACBOOK SZERVIZ

Leggyakoribb meghibásodások

Videó kártya vagy alaplapi chipset (BGA IC) hibája

A készüléken a bekapcsolást jelző led kigyullad, de a Mac nem indul. Vagy fekete vagy teljesen fehér a kép és nem történik változás rajta.

Javítása: A videó kártya vagy alaplapi chipset cseréje. Gyakorta próbálják újra golyózni ezeket az IC-ket, néha sikerrel, azonban ez a megoldás csupán néhány hétre esetleg hónapra megoldás, az ismételt meghibásodás borítékolható. A hiba ugyanis a BGA IC-k magja és a chipen lévő alsó forrasztási pontok között vezetősávok elszakadása miatt van. Ezek újragolyózás során átmenetileg újra össze tudnak kapcsolódni, de a gyártáskor létrehozott kapcsolatok nem visszaállíthatóak.

Megelőzés: a használat intenzitásának függvényében 6-12 havonta kitakaríttatni és megfelelő hőátvezető anyagokkal feljavítani a készülék hűtését. Ezzel meg lehet növelni a készülékek élettartamát, mert a félvezető alkatrészek kisebb hőterhelést kapnak.

Javítás ára: 43.000FT (bruttó)

LCD panel hiba vagy törés

A látható kép törött, vagy megjelenik rajta néhány függőleges-visszntes csík

Javítása: Az LCD panel cseréje. Macbook vagy Macbook Pro esetén viszonylag egyszerű művelet, mert szerelhető az LCD szerkezet. Macbook Air esetén viszont ragasztott, speciális LCD panelt használnak, amelyet leggyakrabban egyben szoktak cserélni, általában 100.000Ft fölötti összegért. Ezeknek az LCD paneleknek a cseréje is megoldható olcsóbban, kb. féláron, ha az ügyfél együtt tud élni azzal, hogy a csere után apró esztétikai hibák előfordulhatnak a cserélt panel képén (kis szösz, vagy porszem, amely sötét háttéren szinte alig, fehér háttér mellett jobban látszik). 

Megelőzés: az elhasználódást nem lehet megakadályozni, a törést körülteikintő használat mellett igen.

Javítás ára: ~40.000Ft – 150.000Ft (bruttó), típus függő, egyedi ár. 

Macbook Air Zsanér csere (A1304 és A1237)

Az LCD panel szabadon fordul, nincs ellenállása, nem áll meg a helyén. Gyakran a hátsó műanyag burkolat is eltörik. Ha túl sokáig használják így, akkor szalagkábelek is szakadhatnak, ami nagyban drágíthatja a javítást!

Javítása: Amennyiben az LCD szalagkábel nincs elszakadva, WIFI kapcsolat, kamera rendesen működik, akkor a zsanérok, hátsó műanyag elem cseréje

Megelőzés: Mivel az egyes Macbook Airnek ez egy Apple által elismert széria hibája, sajnos elkerülhetetlen a meghibásodás. Hogy bekövetkezik-e az csak a használat intenzitásának és a szerencse faktornak a függvénye

Javítás ára: 27.500FT (bruttó)

Kijelző hibák

A legtöbb MAC készülékben speciális, a megszokottól eltérő kijelző található. Vállaljuk ezen kijelzők felkutatását, beszerzését, 11″-tól 17″-ig bármilyen Macbookba vagy Airbookba.

Alaplapi hibák

A napjainban értékesített készülékek Inteles processzorral, már-már hagyományos PC összetevőkből felépített készülékek. Azért egy MAC természetesen minden, csak nem hagyományos PC. Az alaplap összetevői más készülékben ritkán alkalmazott típusok. Cégünk vállalja ezen speciális alaplapok javítását, BGA tokozású chippek cseréjét is beleértve.

Adatmentés

Adatmentési szempontból a MAC ugyanolyan, mint a PC, legfeljebb a HFS partícióban különbözik. A mentése általában sikeres.

Linkek

notebook szerviz | monitor szerviz | adatmentes