Monitor Kijelző csere miért NEM éri meg?

Home / Egyéb / Monitor Kijelző csere miért NEM éri meg?

Kedves Olvasó aki esetleg rákattintott.

Általános tapasztalataink szerint egy ilyen szerelés teljes költsége meghaladja a monitor vétel árát. Ezzel talán még van aki ki is békülne, de mi mint szerviz fél év garanciát vállalunk csak és kizárólag a beépített alkatrészre jelen esetben a kijelzőre, így a művelet legvégén az ügyfélnek lesz egy viszonylag új monitora teljes garancia nélkül kizárólag fél év garanciával az LCD panelre, ellentétben egy új eszközzel amire a gyártók 24-36 hónap garanciát vállalnak.

Szemléltessük ezt egy konkrét példán keresztül, veszünk egy Samsung monitort: Samsung C27FG73FQU Monitor ami egy belépő szintű monitor több funkcióval, aminek jelen piaci ára 95.000Ft-.
Ennek a konkrét típusnak a kijelző cseréje munkadíjjal együtt (kizárólag gyári új a Samsung által jóváhagyott alkatrész) 91.440Ft és ekkor eljutott odáig a felhasználó, hogy majd 92.000Ft-ból van egy garanciát vesztett monitora, amit bármi más probléma miatt kell szervizbe vinnie az megint fizetős javítás lesz. Ilyenkor szoktuk azt ajánlani, hogy inkább vegyen egy új monitort 3 év, a Samsung, vagy más gyártó által jóváhagyott garanciával!

A fent leírt konkrét példa levetíthető a monitorok 99%-ra. Nem éri meg cseréltetni kijelzőt semmilyen körülmények között kivéve 400-500.000-es monitoroknál lehet foglalkozni a kijelző csere gondolatával.